Alla inlägg under september 2009

Av Ekborna - 17 september 2009 15:30

  

Doften av nybakat bröd, som man får njuta av fortfarande varmt med en klick smör på, är något som får det att vattnas i de flesta munnar. Det är jättekul att baka sitt eget bröd och det blir både billigare och nyttigare. För att göra det riktigt självförsörjande ska man givetvis ha sitt eget mjöl, men det har vi inte – ännu. Men man kan byta ut jästen mot sin hemmagjorda surdeg. Åkej, jag får erkänna att just det här brödet, fegade jag faktiskt ur och blandade surdegen med jäst för att vara säker på att det skulle jäsa. Men nya bakexperiment ska göras och surdegsbröd ska bakas! Det finns en jättefin blogg med massor av recept och tips från en surdegsfantast där man kan hitta inspiration, och få kläm på hur man gör: http://paindemartin.blogspot.com/

Av Ekborna - 3 september 2009 14:00

  

Trädgårdens stolthet, gurkan, som växte så fort att den tycktes större varje gång man gick förbi den under dagen. Äntligen blev det dags att smaka på den! Den var såklart helt underbar. Söt och god. Och ingen har väl glömt EU-debatten om de raka gurkorna… det här är en äkta gurka, precis så böjd som den känner för att vara!

Av Ekborna - 1 september 2009 17:00

  

Det är en fantastisk känsla att äta av de råvaror som man har odlat eller plockat själv i skogen. Smaken och energin i dem är helt ojämförbara med det som man köper i affären. Här en svensk klassiker i vegetarisk tappning: Quorn i gräddsås med kantareller (plockade på tomten), färskpotatis (odlat själv) och lingonsylt (plockat i skogen bredvid huset). Ljuvligt gott!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards