Direktlänk till inlägg 1 september 2009

Hemlagat!

Av Ekborna - 1 september 2009 17:00

  

Det är en fantastisk känsla att äta av de råvaror som man har odlat eller plockat själv i skogen. Smaken och energin i dem är helt ojämförbara med det som man köper i affären. Här en svensk klassiker i vegetarisk tappning: Quorn i gräddsås med kantareller (plockade på tomten), färskpotatis (odlat själv) och lingonsylt (plockat i skogen bredvid huset). Ljuvligt gott!

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Ekborna - 17 september 2009 15:30


   Doften av nybakat bröd, som man får njuta av fortfarande varmt med en klick smör på, är något som får det att vattnas i de flesta munnar. Det är jättekul att baka sitt eget bröd och det blir både billigare och nyttigare. För att göra det riktig...

Av Ekborna - 3 september 2009 14:00


   Trädgårdens stolthet, gurkan, som växte så fort att den tycktes större varje gång man gick förbi den under dagen. Äntligen blev det dags att smaka på den! Den var såklart helt underbar. Söt och god. Och ingen har väl glömt EU-debatten om de rak...

Av Ekborna - 31 augusti 2009 17:00


   I förberedelserna inför vintern har ytterdörrarna fått tjocka på sig. Med extra isolering ser de nu ut som pansardörrar till ett bankvalv. Varmt och gott ska det bli. Inför sommarens festligheter fick även framsidan av huset på sig en festskrud...

Av Ekborna - 27 augusti 2009 17:00

          Det växer så det knakar i trädgården. Det är jättehärligt att se resultat av våren och sommarens arbete. Det som är kvar av den gamla bersån som vi har gjort en väg igenom, får agera som en skyddande vägg till de växter som trivs bäs...

Av Ekborna - 25 augusti 2009 17:00


   Förr i tiden brukade trädgårdsmästarna beskära fruktträden på vintern, eftersom de hade mera tid då. Men numera beskär man helst i något som kallas för JAS-perioden, det står för juli-augusti-september. Under de månaderna minskar trädens produk...

Ovido - Quiz & Flashcards